pieczywo

Artykuły (5)

  • Węglowodany - jeść czy nie jeść?

    Węglowodany - jeść czy nie jeść?

    • Piątek, 3 stycznia 2014
    Myśląc o diecie odchudzającej na początek rezygnujemy z produktów bogatych w węglowodany. Jednak całkowite wykluczenie węglowodanów z codziennego jadłospisu powoduje, że osoby na takiej...
  • Cała prawda o Polakach: Jesteśmy kanapkożercami!

    Cała prawda o Polakach: Jesteśmy kanapkożercami!

    • Środa, 28 sierpnia 2013 (13:43)
    Na polskich stołach królują kanapki. Takie są wyniki badań przeprowadzonych przez Instytut Millward Brown - według danych 95 proc. Polaków ma zwyczaj spożywania ich raz dziennie.
  • Cała prawda o pieczywie

    Cała prawda o pieczywie

    • Poniedziałek, 13 maja 2013 (17:04)
    Pieczywo jest niezwykle chętnie spożywanym produktem spożywczym. Większość z nas nie wyobraża sobie dnia bez chleba czy bułki. Z drugiej jednak strony, istnieje pogląd mówiący, że...
  • Udany eksperyment. Piwo do smarowania pieczywa

    Udany eksperyment. Piwo do smarowania pieczywa

    • Czwartek, 25 października 2012 (18:23)
    Piwo "do smarowania", jak serek lub pasta to jedna z największych atrakcji międzynarodowych targów żywności Salon Smaku w Turynie.
  • Pełnoziarniste pieczywo i płatki zbożowe

    • Poniedziałek, 8 maja 2006 (18:29)
    Działanie: powstrzymywanie organizmu przed gromadzeniem tłuszczu.Sekretna broń: błonnik, białko, tiamina, ryboflawina, niacyna, witamina E, magnez, cynk, potas, żelazo, wapń.Chroni przed:...