męskie grillowanie

Artykuły (115)

  • Męskie grillowanie: Buraczki z serem

    Męskie grillowanie: Buraczki z serem

    • Poniedziałek, 12 sierpnia 2019 (12:29)
    Buraczki z serem camembert, brie lub białym wiejskim serkiem, urozmaicą każdego nawet najzwyklejszego grilla. Niewiele trzeba, by zwykły burak ożywił smak marynowanej karkówki.
  • Męskie grillowanie: Sambal Matah

    Męskie grillowanie: Sambal Matah

    • Poniedziałek, 8 lipca 2019 (08:57)
    Sambal Matah to tylko jedna z milionów pikantnych przypraw, sals i past chili w południowo-wschodniej Azji - przyznaje szefowa kuchni Azlin Bloor. Jednak jej wyrazisty smak przebija się...
  • Męskie grillowanie: Słodko-słone dodatki do grilla

    Męskie grillowanie: Słodko-słone dodatki do grilla

    • Czwartek, 4 lipca 2019 (08:08)
    Połączenie owoców i wytrawnych dodatków przestaje zaskakiwać. Słodkie owoce i słona feta lub ostre chili stanowią doskonałą kompozycję smaków, które wzajemnie się przenikają i uzupełniają.
  • Męskie grillowanie. Jaki grill wybrać na majówkę?

    Męskie grillowanie. Jaki grill wybrać na majówkę?

    • Czwartek, 25 kwietnia 2019 (17:28)
    Grillowanie to ulubiona forma spędzania wolnego czasu aż 66 proc. Polaków. Z roku na rok wiele się jednak zmienia w trendach, a z grillami węglowymi zaczęły konkurować gazowe i...
  • Męskie Grillowanie. Mięso strusia lepsze od wołowiny?

    Męskie Grillowanie. Mięso strusia lepsze od wołowiny?

    • Piątek, 7 września 2018 (07:44)
    Lista zalet strusiego mięsa jest proporcjonalna do wielkości strusia. Strusina to doskonała alternatywa dla wołowiny i drobiu. Jest niskokaloryczna i bogata w składniki odżywcze, ma...
  • Męskie grillowanie. Wrzuć arbuza na ruszt

    Męskie grillowanie. Wrzuć arbuza na ruszt

    • Poniedziałek, 6 sierpnia 2018 (06:33)
    Arbuz to idealna przekąska na lato - wymieniany jest wśród tych produktów, po które warto sięgać w upalne dni. W zasadzie jego słodycz i soczystość to połączenie idealne, choć ciekawą...
  • Męskie grillowanie. Porchetta, czyli wieprzowa rolada

    Męskie grillowanie. Porchetta, czyli wieprzowa rolada

    • Piątek, 11 maja 2018 (12:27)
    "Nadziewa się to ziołami, przyprawami, zalewa czerwonym winem i piecze do chrupkości skórki" - tak o swego rodzaju roladzie z boczku mówi Jakub Steuermark. Znany kucharz zdradza swój...
  • Męskie grillowanie. Rosyjski szaszłyk

    Męskie grillowanie. Rosyjski szaszłyk

    • Czwartek, 10 maja 2018 (10:06)
    Rosjanie uwielbiają grillować. Weekend na działce to dla nich świętość. Co najczęściej trafia na rosyjski ruszt?
  • Męskie grillowanie. Jaki grill na majówkę?

    Męskie grillowanie. Jaki grill na majówkę?

    • Piątek, 27 kwietnia 2018 (12:11)
    Grillowanie to ulubiona forma spędzania wolnego czasu aż 66 proc. Polaków. Z roku na rok wiele się jednak zmienia w trendach, a z grillami węglowymi zaczęły konkurować gazowe i...
  • Męskie grillowanie. Wędzenie czy grillowanie?

    Męskie grillowanie. Wędzenie czy grillowanie?

    • Czwartek, 26 kwietnia 2018 (09:29)
    Obok grillowania wędzenie należy do najstarszych i najbardziej pierwotnych sposobów przyrządzania potraw. Można do tego wykorzystywać wędzarki lub grilla z pokrywą.
  • Męskie grillowanie. Jak się pozbyć kalorii?

    Męskie grillowanie. Jak się pozbyć kalorii?

    • Środa, 25 kwietnia 2018 (18:42)
    Wbrew powszechnym stereotypom, grillowanie jest dobrym sposobem na przyrządzanie niskokalorycznych potraw. Dietetyk Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska daje wskazówki, co robić, żeby...
  • Męskie grillowanie. Ćevapčići

    Męskie grillowanie. Ćevapčići

    • Środa, 25 kwietnia 2018 (11:45)
    Ćevapčići to jedna z najpopularniejszych potraw na Bałkanach. Warto ją przenieść na polski grunt. Tym bardziej, że posiada wiele ciekawych odmian.
  • Męskie grillowanie. Od rusztu w ogrodzie do mistrzostwa świata

    Męskie grillowanie. Od rusztu w ogrodzie do mistrzostwa świata

    • Piątek, 20 kwietnia 2018 (09:16)
    Zaczynał od grillowania kiełbasy i karkówki na zwykłym grillu. Dziś pracuje na sprzęcie o 8,5 m długości i 1,5 szerokości. "Zawsze miałem ambicję iść krok dalej" - tłumaczy Maciej...
  • Męskie grillowanie. Lekkie dania z grilla

    Męskie grillowanie. Lekkie dania z grilla

    • Wtorek, 17 kwietnia 2018 (12:47)
    Sezon grillowy w pełni. Jeśli mamy dosyć mięsa, a nasz organizm domaga się lżejszego posiłku - jest na to rozwiązanie. Przygotowaliśmy kilka propozycji i sugerujemy, aby skupić się na...
  • Męskie grillowanie: Pieczony camembert z figami i pistacjami

    Męskie grillowanie: Pieczony camembert z figami i pistacjami

    • Wtorek, 10 kwietnia 2018 (10:51)
    Pieczony ser camembert lub brie kusi dodatkami: figami, miodem, rozmarynem i pistacjami. Idealna przekąska łatwa do wykonania, która jest gotowa w 25 minut lub krócej.
  • Męskie grillowanie: Miodowe mięso

    Męskie grillowanie: Miodowe mięso

    • Piątek, 10 lipca 2015 (12:11)
    Starożytni uważali go za pokarm bogów, przysmak o cudownych właściwościach leczniczych i pielęgnacyjnych. Miód, ceniony jest za swój smak i zapach, nazywany jest dla swych walorów płynnym...
  • Męskie grillowanie: Delikatny kurczak

    Męskie grillowanie: Delikatny kurczak

    • Czwartek, 25 czerwca 2015 (09:48)
    Nadchodzą ciepłe dni, a z nimi czas wyjazdów i grillowania. Mamy specjalnie dla was kilka przepisów, które idealnie nadadzą się na obiad pod chmurką. Lubicie białe mięso? To coś dla was!
  • Męskie grillowanie: Orientalny łosoś

    Męskie grillowanie: Orientalny łosoś

    • Wtorek, 23 czerwca 2015 (11:21)
    Jeśli mówimy grill, to najczęściej myślimy o amerykańskich burgerach, czy swojskich kiełbasach. Jednak na Dalekim Wschodzie również jedzone są dania z rusztu.
  • Męskie grillowanie: Comber jagnięcy w miodzie i mięcie

    Męskie grillowanie: Comber jagnięcy w miodzie i mięcie

    • Środa, 17 czerwca 2015 (10:33)
    U nas mięso ląduje na ruszcie, albo „po zachodniemu”, na grillu. W Afryce zwie się to braai i jest niemal świętością, a jagnięcina jest jednym z najpopularniejszych mięs.
  • Męskie grillowanie: Omułki na ostro

    Męskie grillowanie: Omułki na ostro

    • Piątek, 12 czerwca 2015 (09:20)
    Późna wiosna to najlepsza pora na podróże do ciepłych zakątków Europy. Już można skosztować tego, co kuchnia śródziemnomorska ma najlepszego. Jeśli nie wybieracie się na południe, to...