Grillujemy!

Najwyższy czas rozpocząć sezon na grillowanie. Coraz cieplejsze i dłuższe wieczory powinny nas zainspirować do zorganizowania spotkania ze znajomymi i wspólnego przygotowania potraw z rusztu.

Grillowanie to to, co mężczyźni naprawdę lubią i są w tym znakomici.

Jeśli ty ani nikt z twoich znajomych nie ma ogrodu, w którym moglibyście się spotykać, wystarczy zapakować grilla, jedzenie, krzesełka lub koce do samochodu i wyruszyć gdzieś za miasto, nad jezioro czy łąkę. Miłe popołudnie i wieczór gwarantowane.

W sklepach jest dostępny szeroki asortyment grillów ogrodowych. Można kupić małe, średnie i nawet bardzo duże, okrągłe, kwadratowe czy prostokątne. Zazwyczaj są to grille, pod którymi palimy drewno lub węgiel drzewny, ale są dostępne także na prąd, więc teoretycznie można grilla zrobić w domu. Ale co to za przyjemność...

Reklama

Co grillujemy? Filety z kurczaka, steki, golonki, kiełbaski, boczek. Szaszłyki przygotowujemy dodatkowo z cebuli, papryki, pieczarek, oliwek i z tego, na co macie ochotę. Na grillu można też położyć kromki chleba, które stają się chrupiące i najlepiej je posmarować masłem z czosnkiem.

A co mają powiedzieć ci, którzy nie jedzą mięsa? Polecamy paprykę, bakłażany, pieczarki, cebulę, jabłka i inne warzywa czy owoce. Jeśli potrzebujesz inspiracji, przeczytaj: Warzywa na rusztCzas na grilla.

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: grillowanie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama