Żeberka w pomidorach

Bajecznie proste danie.

Składniki:


- 80 dag żeberek wieprzowych,
- 3 duże cebule,
- olej,
- por,
- natka pietruszki,
- skórki z dwóch kromek chleba,
- 2 pomidory,
- przyprawa żeberek

Przygotowanie:

Żeberka podzielić na kawałki, obsmażyć na oleju. Przełożyć do rondla, wlać trochę wody. Dodać rozdrobniony chleb, pokrojoną w krążki i zeszkloną na tłuszczu cebulę, dusić. Do mięsa dodać rozdrobnione pomidory i pokrojony por. Przyprawić i dusić, aż potrawa będzie gotowa. Oprószyć natką pietruszki

Smacznego
Dowiedz się więcej na temat: pomidory
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy