Wegańskie leczo z wędzonym tofu

Przepis Eryka Wałkowicza, autora bloga erVegan.com.

W garnku o grubym dnie podsmaż na rozgrzanym oleju posiekaną cebulę oraz zmiażdżony czosnek.

Reklama

Dodaj cukinię i paprykę pokrojone w małe kawałki.

Do garnka dodaj pokrojone pomidory (możesz je obrać i przetrzeć, żeby pozbyć się pestek) oraz przyprawy.

Całość duś przez 20 minut na wolnym ogniu.

Tofu pokrój w średniej wielkości kostkę - możesz dodatkowo podsmażyć je na osobnej patelni.

Na sam koniec dodaj je do potrawy.

Dopraw solą oraz pieprzem.

Po wystudzeniu przełóż do ulubionego, szczelnego lunchboxu.

Przepis pochodzi z książki "Roślinny lunchbox dla każdego", Eryk Wałkowicz. Wydawnictwo Znak. Premiera: 23 maja 2018 r.

Fragment książki

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje