Reklama

Paella z kurczakiem

Reklama

● 6 nóżek kurczaka
● 30 dag boczku  
● 30 dag ryżu
● 2 cebule
● 3 papryki
● szklanka mrożonego groszku
● itr bulionu
● 3 ząbki czosnku
● oliwa
● ostra papryka
● szafran
● sól, pieprz biały i czarny

1. Paprykę, cebulę i czosnek oczyść. Czosnek i cebulę pokrój w kostkę, paprykę w paski. Mięso posyp czarnym pieprzem i solą, usmaż na 6 łyżkach oliwy.

2. Do kurczaka dodaj cebulę, czosnek, podsmaż. Dorzuć paprykę. Podduś, dodaj ryż, szczyptę szafranu, sól, biały pieprz, bulion. Gotuj, aż ryż wchłonie prawie cały płyn.

3. Do prawie gotowego dania dodaj mrożony groszek i gotuj, aż będzie miękki. Boczek pokrój, usmaż na 2 łyżkach oliwy, posyp ostrą papryką i obłóż nim paellę.

Świat kobiety

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: kurczak | ryż | paella

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje