Męskie grillowanie. Ziemniaki z grilla z twarożkiem

Ziemniak z serem i boczkiem /123RF/PICSEL
Reklama

Grillowa klasyka - ziemniaki z rusztu, ale podane z twarożkiem. Jeszcze nie próbowałeś? Proste połączenie, ale bardzo efektowne w smaku. Jeśli uważasz, że pogoda na grilla jeszcze nie jest zbyt odpowiednia, zawsze możesz przygotować je na patelni grillowej.

Składniki

  • 0,5 kg ziemniaków
  • 250 g twarogu
  • pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Na ruszt można wrzucić każdą odmianę białych ziemniaków - nadają się do pieczenia w skórce. Wcześniej musimy je tylko dokładnie oczyścić. 

Ziemniaki kroimy na pół, oprószamy solą i pieprzem. Owijamy w folię, pieczemy w żarze, aż zmiękną, przez około 45 minut. Jeśli chcemy uzyskać efekt chrupiącej skórki, po tym czasie smarujemy ziemniaki olejem i znów wkładamy na ruszt. 

W tym czasie przygotowujemy twarożek: w miseczce rozdrabniamy ser, solimy, dodajemy pieprz i dokładamy posiekany szczypiorek. Takim twarożkiem dekorujemy połówki ziemniaków.

Reklama


RMF/INTERIA
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy