Reklama

Męskie grillowanie. Popcorn z rusztu

Popcorn można zrobić również z rusztu /123RF/PICSEL

Jeśli majówkę spędzasz na działce i zamarzy ci się popcorn, to nie ma z tym problemu. Przygotujesz go na grillu. Wystarczy, że zaopatrzysz się w tackę do grillowania i aluminiową folię.

Reklama

Przepis na popcorn z grilla jest więcej niż prosty. Na tackę lub folię wysyp ziarna kukurydzy. Posyp je solą i skrop olejem.

Nakryj to szczelnie folią aluminiową (ewentualnie papierem do pieczenia) i połóż na rozgrzanym ruszcie. Ziarna zaczną strzelać po kilku minutach.

Reklama

Popcorn zdejmij po około 10 minutach. Do smaku możesz dodać odrobinę masła.

Do przygotowania chrupiącego przysmaku możesz też wykorzystać specjalny kosz o gęstym splocie, służący do grillowania np. frytek lub warzyw.

Istnieje wiele wariacji popcornu z grilla. Można posypać go tartym serem i doprawić ziołami - rozmarynem, tymiankiem czy bazylią.

Polać rozpuszczoną tabliczką gorzkiej lub słodkiej czekolady. Wymieszać z cukrem waniliowym i cynamonem.

Natomiast wersję karmelową zrobisz polewając go syropem na bazie roztopionego masła, cukru i miodu.

PAP life

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje