Konkurs - zostań testerem grilla elektrycznego Philips

Pieczenie mięsa na ruszcie to ulubiona forma spędzania wolnego czasu aż 66 procent Polaków. Z roku na rok wiele się jednak zmienia w trendach, a z grillami węglowymi zaczęły konkurować gazowe i elektryczne.

Wraz z marką Philips oddajemy wam do testów 5 grilli elektrycznych, dwa HD 4469 i trzy HD4419. Jest to idealny sprzęt do szybkiego grillowania w domu.

W Stanach Zjednoczonych, ojczyźnie grillowania, takiego jak znamy dziś, George Stephen stworzył prototyp grilla kulistego, który rozpoczął nową erę grillowania. Od 1952 roku dzięki niemu nie musimy się obawiać pogody, ani przypalenia mięsa.

Grillowa rewolucja szybko podbiła serca Amerykanów, a następnie i reszty świata.

Kilka lat temu jeden z amerykańskich producentów grilli ogrodowych przeprowadzał tzw. ślepe testy, z których wynikało, że smak potraw przyrządzanych na grillu węglowym, gazowym i elektrycznym niczym się nie różni.

Oznacza to, że nie ma znaczenia źródło temperatury, a przede wszystkim zachowanie odpowiednich warunków grillowania. Wynika z tego, że równie dobrze można grillować we własnej kuchni w gierkowskim bloku, jak i na działce pod miastem. Potrawy z rusztu elektrycznego będą smakowały dokładnie tak samo.

W elektrycznym grillu firmy Philips jedzenie można opiekać z zamkniętą pokrywą, otwartą całkowicie lub do połowy, co umożliwia przygotowanie różnych rodzajów potraw.

Zamknięcie pokrywy pozwala zachować aromat przygotowanych dań.  Jest to idealne rozwiązanie w przypadku opiekania mięs, ryb, warzyw i kanapek.

Po otwarciu pokrywy urządzenie zamienia się w minigrill doskonały do przyrządzania potraw na przyjęcia, zabaw kulinarnych i podgrzewania jedzenia.

Pozycja pół-otwarta nadaje się do opiekania kanapek z serem lub warzyw, takich jak pomidory lub cukinia.

Sprawdź nasze przepisy.

materiały promocyjne
Dowiedz się więcej na temat: philips | grill | ruszt | konkurs

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje