Reklama

Piwne nowości: Czerwony Lager, Ciemne Łagodne i Złote Pszeniczne.

Wyrazisty słodowy smak, dominująca karmelowa nuta, głęboki posmak czekolady, idealnie wyważony chmielowy bukiet. Paleta aromatów i barw ukryta w trzech stylach nowego piwa Książęce - Czerwonym Lagerze, Ciemnym Łagodnym i Złotym Pszenicznym. Od dziś piwo to nie tylko złocisty trunek. To odpowiednie szklanki, uwydatniające smak i aromat poszczególnych stylów, odpowiednia temperatura podania, nieprzypadkowy dobór potraw. Świat piwa jeszcze nigdy nie był aż tak bogaty.

Polacy przez ostatnie lata pokazali, że są otwarci na zmiany w stylu. Podróżując po Polsce czy po świecie coraz śmielej realizują swoje kulinarne pasje: spotykają się w popularnych klubokawiarniach, uczestniczą w kursach gotowania czy dołączają do klubów kolacyjnych. Otwartość świata i możliwość łatwego dotarcia do różnych jego zakątków sprawiła, że na dobre rozsmakowali swoje podniebienia. Poszukiwanie nietuzinkowych rozwiązań
i doświadczeń nie jest już domeną nielicznych. Polacy nie boją się eksperymentować, sięgać po nieznane smaki, czy często nawet z pozoru wykluczające się połączenia: designerskie surowe wnętrze pełne antyków czy małże zatopione w malinach.

Jeszcze niedawno nie lada ekstrawagancją było dobieranie wina do posiłków. Teraz amatorzy wytrawnego trunku doskonale wiedzą, jak łączyć je z potrawami, w jakich kieliszkach serwować białe i czerwone piwo oraz które należy schłodzić. Okazuje się jednak, że wino straciło monopol na towarzyszenie nam podczas posiłków. Co zaserwować zatem, aby pozornie nieskomplikowane danie zamieniło się w wystawną kolację? Odpowiedź jest jedna - piwo!.

Lekko mętne piwo pszeniczne świetnie sprawdzi się w połączeniu z pieczonym kurczakiem, aromatycznym wędzonym serem czy delikatnym mięsem ryb. Czerwony lager o intrygującej rubinowej barwie podkreśli smak dobrze przyprawionych mięs, grillowanych potraw czy ulubionych przekąsek. Natomiast aromatyczny czarny lager o wyczuwalnych nutach palonej kawy i gorzkiej czekolady świetnie sprawdzi się w akompaniamencie słodkich deserów, świeżych owoców, ale również... pieczonych żeberek. Wszystkie trzy style piwa oferuje debiutująca w nowej odsłonie marka Książęce - Czerwony Lager, Ciemne Łagodne i Złote Pszeniczne, która ma ambicję na stałe zagościć na polskich stołach, poszerzając piwne horyzonty Polaków i stanowiąc świetną alternatywę dla innych napojów. W smakowaniu piwa i życia nie ma przecież granic!

Kolekcja Piwnych Specjalności marki Książęce to wybór trzech, nieznanych dotąd
na szeroką skalę piw, które zostały stworzone z myślą o osobach poszukujących innego, nowego stylu. Bogactwo możliwości serwowania piwa do ulubionego posiłku jest większe nić kiedykolwiek przypuszczaliśmy.


Czerwony Lager


Reklama

Czerwony Lager to piwo o esencjonalnym i wyrazistym smaku
z bogatym chmielowym bukietem. Wyróżnia się czerwono
-    bursztynowym kolorem, który zawdzięcza specjalnemu procesowi produkcji z wykorzystaniem słodów jęczmiennych - pilzneńskiego i karmelowego. Bogaty chmielowy bukiet i delikatny słodowy posmak sprawiają, że jest to trunek zarówno dla początkujących jak i wytrawnych miłośników piwa.
-    Rytuał serwowania: Czerwony Lager smakuje najlepiej schłodzony do 2 - 5°C. Podaje się go w wysokiej lagerowej szklance na nóżce. Należy nalać 2/3 piwa do szklanki przechylonej o 45°, wyprostować ją i dolać resztę, uzyskując aksamitną białą pianę.
-    Podkreśla smak: doskonały do kuchni polskiej, czeskiej, mięs, grillowanych potraw oraz przekąsek (wędliny, sery).
-    Zawartość alkoholu: 4.9%
-    Zawartość ekstraktu: 11.6%


Ciemne Łagodne


Ciemne Łagodne to niezwykłe połączenie intensywnej ciemnej barwy oraz zaskakująco łagodnego i złożonego smaku, uzyskiwanego dzięki kombinacji czterech odmian słodu jęczmiennego. Słód pilzneński i monachijski nadają mu delikatny biszkoptowo - miodowy bukiet, podczas gdy słód karmelowy i palony wzbogacają trunek o intrygujące nuty czekolady i świeżo mielonej kawy. Ciemne Łagodne to piwo idealne dla wszystkich poszukujących w piwie prawdziwej głębi i przyjemności.
-    Rytuał serwowania: Ciemne Łagodne się najlepiej smakuje w temperaturze 4-7° w szerokim pokalu, trzymanym za nóżkę, aby nie ogrzać piwa. Należy nalewać je powoli po ściankach, aby natlenić piwo i wydobyć jego bogaty aromat.
-    Podkreśla smak: pieczonych mięs, ciemnych sosów, owoców i deserów.
-    Zawartość alkoholu: 4.1%
-    Zawartość ekstraktu: 11.9%

Złote Pszeniczne


Złote Pszeniczne to naturalnie mętne piwo warzone ze słodu pszenicznego. Jego niezwykły smak to harmonijna kompozycja karmelowych nut i delikatnej, prawie niewyczuwalnej goryczki. Odpowiedni poziom nagazowania sprawia, że Złote Pszeniczne doskonale orzeźwia i gasi pragnienie.
-    Rytuał serwowania: Złote Pszeniczne najlepiej smakuje schłodzone do 1-4°, podawane w wysokiej zwężonej w talii szklance, która pozwala wyeksponować gęstą białą pianę.Piwo należy nalewać zgodnie z rytuałem:
po ściance pochylonej szklanki, a końcówkę z drożdżowym osadem zamieszać w butelce i przelać na pianę.
-    Podkreśla smak: drobiu, ryb, lekkich sałat i wędzonych serów (bundz, oscypek, gołka)
-    Zawartość alkoholu: 4.9%
-    Zawartość ekstraktu: 12%

materiały prasowe

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: piwo | alkohol | Piwo pszeniczne

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje