Szokujące potrawy w Wietnamie

Suszone larwy pszczele, a może potrawka z żuka? Zapraszamy na kulinarną podróż po najdziwniejszych kuchniach świata! W trzecim odcinku Jarek Nowak dotrze do Wietnamu. Czy odważy się spróbować wszystkich potraw?

Premierowy cykl kanału Travel Channel zabierze widzów na niezwykłą wyprawę. Ruszymy tropem szokujących potraw, nieznanych Polakom z ich rodzimych stołów. W trzecim odcinku ekstremalnym podróżom Jarka Nowaka pikanterii doda kuchnia wietnamska!

Suszone larwy pszczele, potrawka z żuka, czy czarne kurczaki podawane w puszce po napoju gazowanym, to tylko początek kulinarnych wrażeń! Na talerzu prowadzącego znajdzie się również curry z żabich udek i popularna w tym regionie zupa z kaczej krwi. Jarek spróbuje dziwacznych dań, które szokują i odstraszają turystów swoim wyglądem.

Reklama

W jaki sposób tak ekstremalne potrawy stały się normą? Dlaczego na stołach Wietnamczyków ląduje gulasz z konia czy pieczony pies? Co lokalni mieszkańcy opowiedzą o swoich tradycjach?

INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy