Męskie grillowanie. Cukinia z serem pleśniowym

Cukinia z serem pleśniowym może być znakomitym dodatkiem do mięs /123RF/PICSEL
Reklama

Grillowanie zazwyczaj kojarzy się z niezdrowym, ociekającym tłuszczem jedzeniem. Jednak tylko od ciebie zależy czy twój grill będzie przyczyną niestrawności u twoich gości, czy też zaskoczysz ich lekkością, smakowitością i paletą barw serwowanych potraw. Specjalnie dla ciebie przygotowaliśmy propozycję na letniego grilla.

Kiedy planujemy grilla powinniśmy przede wszystkim pomyśleć o najlepszej jakości składnikach. Z dobrego mięsa nie można rezygnować, gdyż większość smaku potrawy pochodzi właśnie od niego. Przyprawy mają jedynie za zadanie podkreślić jego smak. Podobnie jest z warzywami, z którymi Polacy coraz częściej eksperymentują. Dziś proponujemy cukinię z serem pleśniowym.

Składniki:

·         4 cukinie

·         2 ząbki czosnku

·         40 dag sera pleśniowego

·         1 pęczek świeżej bazylii (lub 1 łyżka suszonej)

Reklama

·         sól, pieprz

·         1 łyżka oliwy

Przygotowanie:

Cukinię umyć, osuszyć i naciąć wzdłuż w kształt wachlarza. Umytą bazylię posiekać z czosnkiem, posypać solą i pieprzem, pokropić olejem, wymieszać z pokrojonym w kostkę serem. Farsz włożyć do naciętej cukinii. Opiekać na folii, lub owinięte w folię aluminiową około 20 minut.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy