Dorsz w migdałach

Prosty sposób na wyjątkowy smak.

Składniki na 4 porcje:


  • 4 filety z dorsza,
  • cytryna, jajko,
  • łyżka płatków migdałowych,
  • łyżka masła, łyżeczka mąki,
  • sól, pieprz, natka, olej do smażenia

Przygotowanie:


Filety umyć, osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na 15 minut.
Po tym czasie filety znów osuszyć. Każdy kawałek ryby posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące i roztrzepanym widelcem jajku, a następnie w płatkach migdałowych. Rozgrzać olej na patelni i smażyć opanierowane filety po 4 minuty z każdej strony.
Podawać gorące z kawałkiem masła, zieloną sałatą, natką i plasterkiem cytryny.

Smacznego
Dowiedz się więcej na temat: ryba | dorsz | frytki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy